فرسان الفجر
أيها الفارس يامن حللت بين أهلك وعشيرتك في دار فرسان الفجر العربي مرحبا بك في دارك عضوا يضفي بمساهماته بريقا يتلألأ في ضوء الفجر

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

فرسان الفجر
أيها الفارس يامن حللت بين أهلك وعشيرتك في دار فرسان الفجر العربي مرحبا بك في دارك عضوا يضفي بمساهماته بريقا يتلألأ في ضوء الفجر
فرسان الفجر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» الحلو متكبر للشاعر نادر الأسيوطي
التبولة I_icon_minitimeالإثنين 25 يناير 2016, 3:01 pm من طرف الشاعر نادر الأسيوطي

» ديوانُ شعري أنوارٌ بمشكاة
التبولة I_icon_minitimeالسبت 07 نوفمبر 2015, 8:43 pm من طرف زاهية بنت البحر

» شاكر بوعلاقي اعود الى ماضينا
التبولة I_icon_minitimeالأربعاء 28 أكتوبر 2015, 4:20 pm من طرف خوري ليليا

» غرف نوم وغرف اطفال ومطابخ وانتيكات
التبولة I_icon_minitimeالإثنين 29 ديسمبر 2014, 9:45 am من طرف احمد عطية

» راجعين نادر الأسيوطي
التبولة I_icon_minitimeالثلاثاء 18 مارس 2014, 4:57 pm من طرف الشاعر نادر الأسيوطي

» البوم صور شاكر بوعلاقي
التبولة I_icon_minitimeالثلاثاء 04 مارس 2014, 6:00 pm من طرف شاكر بوعلاقي

» محكمة
التبولة I_icon_minitimeالخميس 13 فبراير 2014, 6:21 pm من طرف الشاعر نادر الأسيوطي

» صلوا علي الحبيب المصطفي
التبولة I_icon_minitimeالخميس 26 ديسمبر 2013, 7:08 pm من طرف انا فيروز

» بشـــــــــــــــــــرى لكـــــــل ربــه منزل وسيده
التبولة I_icon_minitimeالإثنين 02 ديسمبر 2013, 8:48 pm من طرف انا فيروز

» دقــــــــولــــهــــا الــــهــــون
التبولة I_icon_minitimeالخميس 09 أغسطس 2012, 8:23 pm من طرف عامر عبدالسلام

التبادل الاعلاني

التبولة

5 مشترك

اذهب الى الأسفل

التبولة Empty التبولة

مُساهمة من طرف تولين عبدالله الإثنين 15 سبتمبر 2008, 1:29 am

المقادير:
3/4 الكوب من البرغل الناعم
5باقات من البقدونس
3حبات طمام
كوب من النعناع الاخضر
بصلتان متوسطتان او ما يعادلهما من البصل الاخضر
3/4الكوب من زيت الزيتون
عصير 4ليمونات حامضة
ملح حسب الرغبة
رشة فلفل اسود_رشة بهار
الطريقة:
يصول البرغل جيدا ويغسل ثم يصفى
_يضاف اليه عصير الحامضويترك جانبا
_يغسل البقدونس جيدا ويجفف ثم يفرم فرما ناعماجدا وكذلك النعناع
_تفرم البندورة فرما ناعما وتضاف الى البرغل
_يفرم البصل فرما ناعما ويفرك بالملح والبهار والفلفل الاسود
_تخلط جميع الخضار مع البرغل ويضاف زيت الزيتون الى الخليط
_تزين التبولة بأوراق الخس وتقدم
(ملاحظة هامة)لايفضل فرم التبولة بأي الة لابد ان تفرم بسكين حادة
_الف صحة وعافية على الجميع

تولين عبدالله

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 108
العمر : 57
العمل : ربة منزل
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12076
تاريخ التسجيل : 14/05/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف chereen الإثنين 15 سبتمبر 2008, 1:39 am


التبولة 61d8138103

الله عليكى يا توتى انا كنت هطلب منك طريقة التبوله
هقولك النتيجه بعد بكره ان شاء الله
توتى وياريت لو حلويات شاميه واكلات سوريه وسلطات لبنانيه
و لك جزيل الشكر
التبولة 75a626ead9

[/b]
chereen
chereen

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 868
العمر : 50
العمل : محاسبة
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12202
تاريخ التسجيل : 11/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف الروح الهائمة الثلاثاء 16 سبتمبر 2008, 1:03 am

حبيبتى تولين
التبولة D0b56eb252
إذا كانت دى التبولة يبقى المتبل عبارة عن سلاطة طحينة زى اللى عندنا بالسمسم بس عندكوا بالحمص صح ولا أنا غلطانة؟؟؟
وياريت برده تكتبيلنا طريقتها
التبولة C7da9393e3
الروح الهائمة
التبولة Beaf5a5e9e
الروح الهائمة
الروح الهائمة
مشرف منتدى المعلومات الإسلامية

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 886
العمر : 104
الموقع : www.hotmail.com
العمل : ربة منزل
الهواية : جيد
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12281
تاريخ التسجيل : 05/03/2008

https://forsanelfagr.hooxs.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف chereen الثلاثاء 16 سبتمبر 2008, 1:16 am


التبولة 502a204fa9

روح بسرعه اكتبى طريقه الطحينه اللى بالسمسم عارفه سلطه الحمص
وبعملها السمسم لا
انا فى انتظار الطريقه
واى طريقه سلطه عندك اكتبيها
ولك جزيل الشكر

التبولة 75a626ead9
chereen
chereen

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 868
العمر : 50
العمل : محاسبة
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12202
تاريخ التسجيل : 11/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف الروح الهائمة الثلاثاء 16 سبتمبر 2008, 1:24 am

حبيبتى شيرى
الطحينة بالسمسم
هاتجيبى من السوبر ماركت برطمان الطحينة
المقادير:
*******
خمس ملاعق طحينة-فصين ثوم
قليل من الملح والكمون والشطة_ملعقة خل أو عصير ليمون حسب رغبتك
أنا بحبها بالخل أكتر_بعض البقدونس المفروم-فصين ثوم مفرى

الطريقة
******
تضعى كل المقادير على بعض وتقلبى جيدا وبسرعة حتى حتى تمتزج كل المقادير جيدا
تضيفى الماء بالتدريج مع التقليب
ويكون قوامها سميك
تقدم مع السمك أو المسقعة أو مع الوجبات الاخرى
بألف هنا
الروح الهائمة
التبولة 1218a6f862
الروح الهائمة
الروح الهائمة
مشرف منتدى المعلومات الإسلامية

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 886
العمر : 104
الموقع : www.hotmail.com
العمل : ربة منزل
الهواية : جيد
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12281
تاريخ التسجيل : 05/03/2008

https://forsanelfagr.hooxs.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف chereen الثلاثاء 16 سبتمبر 2008, 1:36 am

التبولة 61d8138103
حبيبتى روح سلم ايديك انا عارفه الطريقه دى ودايما بعملها وهعملها عالسحور دلوقتى
اعتقد انا فهمت غلط
انا اعتقدت انتى بتعملى سلطه طحينه وبضيفى لها سمسم
التبولة 75a626ead9
chereen
chereen

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 868
العمر : 50
العمل : محاسبة
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12202
تاريخ التسجيل : 11/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف تولين عبدالله الثلاثاء 16 سبتمبر 2008, 1:52 am

أختي الغالية روح
مساء الفل عليك
على فكرة المتبل عندنا ليس سلطة طحينة لاء ابداااااااااا هو الباذنجان المتبل الذي يقدم مقبلات مع كافة انواع الطعام ممكن مع مشاوي اللحم وليس شرطا مع السمك .
مع السمك تلك سلطة الطرطور هو فعلا عبارة عن طحينة وليمون وكمية بقدونس وثوم وشوية ماء كالتي قلت عنها الان لشيرين
صحيح: متبل الباذنجان يشبه تقريبا البابا غنوج ولكن مع اختلاف بسيط بينهما..حتى في المطاعم عندنا دائما بتنزل المقبلات من ضمنها متبل الباذنجان والبابا غنوج والحمص بطحينة والكبة النيئة هناك الكثير ررررررررررررررررر

تولين عبدالله

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 108
العمر : 57
العمل : ربة منزل
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12076
تاريخ التسجيل : 14/05/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف الدكتور بيومي الشيمي الثلاثاء 16 سبتمبر 2008, 12:35 pm

تولين العزيزة
كل سنة وانت طيبة
ورمضان كريم
ياريت تكتبي لنا عمل بعض أنواع السلطات التي تتكلمين عنها
وياريت بعض الأكلات السورية والشامية
التي نفتقدها نحن العرب بصفة عامة والمصريون بصفة خاصة
وأشكرك على مشاركاتك القيمة
الدكتور بيومي الشيمي
الدكتور بيومي الشيمي

الجنس : ذكر
عدد الرسائل : 1356
العمر : 73
العمل : الشعر الفصيح - النقد الأدبي
الأوسمة الأوسمة : 4
نقاط : 12425
تاريخ التسجيل : 09/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف الدكتور بيومي الشيمي الثلاثاء 16 سبتمبر 2008, 12:38 pm

روح الغالية
شكرا على تقديمك لسلاطة الطحينة
وعلى فكرة أنا باموت في سلطة الطحينة بالطريقة اللي قلتيها
موووووووووووووووووووووت
الدكتور بيومي الشيمي
الدكتور بيومي الشيمي

الجنس : ذكر
عدد الرسائل : 1356
العمر : 73
العمل : الشعر الفصيح - النقد الأدبي
الأوسمة الأوسمة : 4
نقاط : 12425
تاريخ التسجيل : 09/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف الروح الهائمة الأربعاء 17 سبتمبر 2008, 12:18 am

الغالية تولين
التبولة 07b261a3d7
ميرسى على تصحيح معلوماتى
وأنا كده فهمت الفرق

وحبيبتى شيرى
التبولة 057e7e7a2c
فعلا كنت أقصد سلاطة الطحينةاللى بالسمسم
لان فى سوريا وفلسطين يعملوها بالحمص
وكمان الطعمية يعملوها بالحمص بدل الفول
مش كده ياتولين؟

دكتور بيومى
التبولة 9285a8aeea
جرب سلاطة الطحينة خصوصا مع السمك والمسقعة
خراااااافة
الروح الهائمة
التبولة F8fb0ce946
الروح الهائمة
الروح الهائمة
مشرف منتدى المعلومات الإسلامية

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 886
العمر : 104
الموقع : www.hotmail.com
العمل : ربة منزل
الهواية : جيد
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12281
تاريخ التسجيل : 05/03/2008

https://forsanelfagr.hooxs.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف تولين عبدالله الخميس 18 سبتمبر 2008, 1:36 am

أختي الغالية روح
اشكر تواصلك الكريم دائما غاليتي
احب ان اضيف اختي الكريمة ان سلاطة الطحينة اللي بالسمسم نسميها طرطور وهي فعلا طبق خاص بالسمك
لكن هناك متبل غير متبل الباذنجان وهو ربما ما تقصدينه متبل الحمص بالطحينة أو ما يسمى لدينا بالعامية(مسبحة) وهي عبارة عن حمص مسلوق جيدا ومطحون ناعم ومتبل بالطحينة والليمون الحامض والملح ويقدم من ضمن المقبلات ويزين بالكمون والسماق والمخللات وزيت الزيتون.
ومن جهة اخرى غاليتي انت فعلا محقة فيما يخص الطعمية وتسمى لدينا الفلافل فهو يحضر من الحمص بدل الفول
ولا تتخيلي مقدار شعبية الفلافل عندنا
وعلى العموم كله مع الصحة والعافية نعمة ورضا من الله سبحانه وتعالى
تقبلي وافر محبتي وتقديري

تولين عبدالله

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 108
العمر : 57
العمل : ربة منزل
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12076
تاريخ التسجيل : 14/05/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف chereen الخميس 18 سبتمبر 2008, 1:57 am

التبولة 61d8138103
سلم ايديكى على طريقه التبوله يا توتى
التبولة Adf8e6d5aa
متنسيش الفتوش والمكدوس
التبولة 9ae64c3164
الطعميه اللى بالحمص حلوه اوى
التبولة 9ae64c3164
توتى هى التبوله كانت حلوه بس موش عارفه ليه طعمها مختلف شويه عن التبوله الجاهزه فى المطاعم
التبولة 9ae64c3164
انا كمان فى فكره عندى... ممكن نفس مقادير التبوله بس من غير ليمون تكون فكره لخلطه جديده للمحشى
وربنا يخليكى لنا انت واكلاتك والمطبخ السورى
التبولة 75a626ead9
chereen
chereen

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 868
العمر : 50
العمل : محاسبة
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12202
تاريخ التسجيل : 11/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف تولين عبدالله الخميس 18 سبتمبر 2008, 2:21 am

أهلا ياشيرين حبيبة قلبي
مساء الفل عليكي :حاضر ياشيرين ساوافيكي بطريقة الفتوش والمكدوس باقرب وقت وخاصة نحن في هذه الايام نعد العدة من اجل تحضيره فالآن موسمه
غاليتي انت على حق فيما تفضلت به حول التبولة انها ممكن تكون حشوة هي فعلا كذلك لدينا مايسمى اليالنجي تكون حشوته مكونات التبولة تقريبا لكن بدل البرغل يكون الأرز ويحشى بورق العنب او تسمونه ورق العريش وتحشى حبات الكوسا والباذنجان الصغيرة ويطهى بزيت الزيتون لكن لابد ان تكون الحشوة عليها كمية مناسبة من الحامض فهو ما يجعلها لذيذة جدا
وبالنهاية المذاق ان كان حامضا او مالحا او غير هذا فيعود الى حسب الرغبة
لك مني وافر المحبة والتقدير

تولين عبدالله

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 108
العمر : 57
العمل : ربة منزل
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12076
تاريخ التسجيل : 14/05/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty مساء الفل والورد

مُساهمة من طرف chereen الخميس 18 سبتمبر 2008, 2:37 am

التبولة 61d8138103
اختى الحبيبه تولين
اهلا بيكى ودايما منوره المنتدى
وانا فى انتظار اكلاتك الرائعه
فى مصر خلطة المحشى بالرز لكن انا بفكر اجربها بالبرغل
بس الجديد ان انت بتقولى نضيف ليمون على الخلطه
هجرب الليمون على خلطه المحشى
انا بعمل خلطه محشى رائعه عباره عن رز وبقدونس ونعناع اخضر كتير وبصل وفلفل وملح وبهار وجوزة الطيب
الليمون ممكن بعصره على محشى ورق العنب
لكن الباذنجان والكوسه والفلفل بيكون من غير ليمون
تصبحى على خيروسعاده
لقد حان وقت السحور
التبولة 75a626ead9
chereen
chereen

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 868
العمر : 50
العمل : محاسبة
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12202
تاريخ التسجيل : 11/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف فايزة شرف الخميس 18 سبتمبر 2008, 9:47 pm

نحن منتظرين المحشي يا شيرين .. وسنكون مدعوين عليه وعلى فتوش نولين .. وياريت تصوري لنا حلة المحشي بعد أن تم الطهي .. ثم وهي في طبق التقديم .. ليكون عندنا موسوعة مصورة للمطبخ .
فايزة شرف
فايزة شرف

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 1288
العمر : 63
الموقع : www.yahoo.com
العمل : الرواية
الهواية : الحمد لله
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12241
تاريخ التسجيل : 05/03/2008

https://forsanelfagr.hooxs.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف تولين عبدالله الجمعة 19 سبتمبر 2008, 12:22 am

أهلا بحضرتك دكتور بيومي الفاضل : كل عام وانت طيب ان شاء الله.. وارجو ان تعذرني بتأخيري بالرد على حضرتك انا اسفة حقا ..وسعيدة بمروركم الكريم واتمنى ان اكون دوما عند حسن ظنكم أستاذي..
وتقبل جل الاحترام والتقدير

تولين عبدالله

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 108
العمر : 57
العمل : ربة منزل
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12076
تاريخ التسجيل : 14/05/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف chereen السبت 20 سبتمبر 2008, 3:26 am

التبولة 61d8138103
انا عملت فى رمضان مرتين محشى
التبولة 5343e4b9d2
ياليتنى كنت صورت الحله
التبولة 170731e233
والمره الجايه هصور المحشى وانشر صوره فى جميع الجرائد والمجلات
التبولة 15561c561a
سؤال يا فيفى تفتكرى لو خلطة المحشى تم عملها بالبرغل بدل الرز هتكون النتيجه ايه
التبولة 75a626ead9
chereen
chereen

الجنس : انثى
عدد الرسائل : 868
العمر : 50
العمل : محاسبة
الأوسمة الأوسمة : 0
نقاط : 12202
تاريخ التسجيل : 11/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف الدكتور بيومي الشيمي الجمعة 26 سبتمبر 2008, 5:45 pm

الغالية تولين
الشعب المصري كله يحب الأكلات السورية
ليتك تكتبين كل ما ترينه وتعرفينه للاستفادة منه
جزاك الله خيرا
الدكتور بيومي الشيمي
الدكتور بيومي الشيمي

الجنس : ذكر
عدد الرسائل : 1356
العمر : 73
العمل : الشعر الفصيح - النقد الأدبي
الأوسمة الأوسمة : 4
نقاط : 12425
تاريخ التسجيل : 09/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

التبولة Empty رد: التبولة

مُساهمة من طرف الدكتور بيومي الشيمي الجمعة 26 سبتمبر 2008, 5:48 pm

فايزة شرف كتب:نحن منتظرين المحشي يا شيرين .. وسنكون مدعوين عليه وعلى فتوش نولين .. وياريت تصوري لنا حلة المحشي بعد أن تم الطهي .. ثم وهي في طبق التقديم .. ليكون عندنا موسوعة مصورة للمطبخ .


شيرين
أنا متفق مع فايزة في موشوع الصور بالنسبة للمطبخ
حتى يصير للمنتدة صور مطبخه الخاصة به
الدكتور بيومي الشيمي
الدكتور بيومي الشيمي

الجنس : ذكر
عدد الرسائل : 1356
العمر : 73
العمل : الشعر الفصيح - النقد الأدبي
الأوسمة الأوسمة : 4
نقاط : 12425
تاريخ التسجيل : 09/03/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى